……den Yttersta Sanningen… forts….

Vilken tid lever vi i!?!

Som jag förstår det är vi på väg in i början av vedermödan, och det som Bibeln säger om den, kan sammanfattas i följande bibelord:

20.”Ve dem som kallar det onda gott och det goda ont,
som gör mörker till ljus och ljus till mörker,
som gör bittert till sött och sött till bittert!
21. Ve dem som är visa i sina egna ögon
och håller sig själva för kloka”.
(Jes.5:20-21)

Den här inledningen ovan kommer jag att ha som introduktion i fortsättningen.

Vad som kännetecknar vår tid är ett sk. motsatsförhållande! Jag ska förklara vad jag menar med ett citat från filosofen Platon: ”Det är lätt att förlåta ett barn som fruktar mörkret. Den verkliga tragedin är en vuxen som fruktar ljuset”.  Vem sade detta? Jag har ställt frågan till flera på sista tiden och av några fick jag förslaget ”Jesus”. Det gav direktkoppling till vad jag ville med min fråga.

Ljuset är Jeshua och det är just Honom man är rädd för! Varför?

Guds Son som dog för dina o mina synder och befriade oss från straffet – evig död, och gav oss en öppen väg till Gud Faderns tron. Vi får tala med HONOM varje dag hur mycket vi vill, i Sonen Jeshuas Namn!

Det står ju i vår bibel att det är så, – för att Han själv säger så här: ”Jesus/Jeshua talade åter till dem och sade: ”Jag är världens ljus. Den som följer mig skall inte vandra i mörkret utan ha livets ljus.” (Joh.8:12).

Men Han själv säger även att Han är Sanningen i Joh.14:6a och det är ju det den här bloggen handlar om! (Jeshua svarade honom ”Jag är vägen och sanningen och livet”).

Jag vet inte, men kommer du ihåg att David Wilkerson när han var i Sverige, upplevde Apati över Sverige, och det är ju ganska många år sedan han var här! Vad jag ser och upplevt i många år är just det, Apati och att det gått över i Liknöjdhet och likgiltighet, en skrämmande Likgiltighet. 

Likgiltighet är, som jag förstår, orsakat av att människor är besvikna, missförstådda, ensamma och känner sig övergivna. Man orkar inte ta tag i något, utan man glider in i uppgivenhet och blir liknöjd och då hamnar man i läget ”att man inte törs” ta tag i något, som kräver ett djupare engagemang och till slut blir man FEG.                           

Man vill ju inte ”göra bort sig”, så den enklaste vägen blir att glida undan eller aggressivt dra till med något avfärdande påstående eller ibland, en lika aggressiv anklagelse, för att slippa vidare ”obehagliga sanningar”.

Lever man sedan ett liv där man försöker leva till ”världens behag” eller försöker smälta in i ”världens livssyn” och sätt att leva, det gäller ju att inte ”stöta sig” med någon och så befinner man sig plötsligt eller succesivt i något som man inte riktigt vet eller förstår! Den här ”världens härskare” är ju ”Lögnens Fader” och han behärskar oss mer och mer utan att man fattar det! ”Och det är inget att förvåna sig över. Satan själv gör sig lik en ljusets ängel”. (2Kor.11:14).

Hur lurad är du? Vågar ”du pröva om” det du är så säker på är rätt!? (se bibelordet ovan, v.21).

I boken Synen av David Wilkerson utgiven 1973, profeterar han om att det kommer tider när ”kristna” människor byter fruar med varandra! (sid.45).

Jag minns min ungdomstid, ganska nygift och hade köpt mitt första hus i mellansverige (1973) och blev vald till ”Äldste” i den pingstförsamlingen på orten. Vid nyårsfirandet kom två förs.medl. fram till mig och berättade att de hade bytt fruar med varandra den natten! Usch — jag ryser fortfarande när jag tänker på detta, det är ju fruktansvärt. Jag visste inte om boken Synen då, den läste jag flera år senare. ”Se därför till att ljuset i dig inte är mörker”.(Luk.11:35).

Är det konstigt att människor i vårt samhälle inte mår bra? När de som skulle vara föredömen för människorna har kommit så långt bort från Guds Bud och vilja i livet!?                                                                                                                                  ”Ty budet är en lykta och undervisningen ett ljus, förmanande tillrättavisning är en livets väg”. (Ords.6:23)                                                                                                                                                                                                                      Till dig som läser det här måste jag allvarligt uppmana och varna, — fastna inte i din flykt bort från Sanningen, — utan Kasta dig ner på dina knän och ROPA till Himmelens GUD i Jeshua Namn om Förlåtelse och Frälsning, för det är din och min ENDA väg till Frid och Evigt Liv!                                                                                  

Jeshua kommer snart! Är Du Redo?

Christer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.