Livets mening – från början!

LIVETS mening och mål är det viktigaste!

Detta är mitt första försök till en presentation av det som jag i huvudsak vill skriva om på denna Blogg! Det kommer till största delen röra sig kring GUDS ORD – alltså Den EVIGES TILLTAL till dig och mig! Jag kommer att i första hand använda mig av bibelcitat från Svenska Folkbibeln och 1917 års översättning, men även Reformationsbibeln! Jag kommer också att använda citat från böcker av olika författare, vars böcker jag läst genom åren och upplevt att de har värdefull information i sammanhanget!

Frågor och tankar kring vad som är LIVETS mening och mål är det viktigaste i dag så också på denna blogg!

I september 2008 fick jag av en händelse Västerbottens Folkblad i min hand, där intervjuades en författare/poet som heter Bruno K Öijer. Reportern frågar: ”Hur upplever du samtiden?” Bruno K Öijer svarar ”De stora sammanhangen och den gemensamma kampen finns inte längre. Jag skriver någonstans att varje människa bär omkring på sin egen lilla ljusskärva och vilseleder sig själv och andra. Det är inte bara den globala nöjesindustrin som är lika farlig som vilken miljöförstöring som helst. Jag får känslan av att mänskligheten sitter i en bil som bara ökar takten rakt in i en bergvägg!” Den här kursiverade meningen stod som en överrubrik i artikeln och det var den som fångade mig och som till viss del ligger bakom min bloggdebut!

Kerstin Hessius chef för 3:e AP fonden talade i Sommarpratarprogrammet 24 juli 2009, där hon avslutar programmet bl.a. med samma ord som Bruno K Öijer – hon säger: ”vi människor är ju kloka men ändå kör vi in i bergväggen gång på gång fast vi vet att berget är där”! — ”Redan i Gamla Testamentet beskrevs berättelsen om Babels torn! Vi bygger fortfarande torn som ska nå himmelen. En annan klokskap ur bibeln är att efter 7 goda år kommer 7 svåra, förhoppningsvis blir inte den här krisen så lång, men vad ska vi göra då? Kanske brodera gamla talesätt och ordspråk; ”mycket vill ha mer”, — ”lätt fånget lätt förgånget”,— ”liten tuva stjälper stort lass”,— ”den som gapar efter mycket mister ofta hela stycket”,— ”upp som en sol ner som en pannkaka”,— ”bränt barn flyr elden”, —- ”påminda ofta om dessa ordspråk, så kanske vi tänker efter före nästa gång, men bara kanske”, —— i slutklämmen av programmet” säger hon: den kris som vi är inne i just nu – den kallas för: ”THE PERFEKT STORM!”

Har du inte hört talas om det uttrycket  ”THE PERFEKT STORM!” så kan du gå till den här bloggen och läsa om den: http://bednu.blogspot.com/ !

Begynnelsen = Början!

1 Mos. 1:1

1 I begynnelsen skapade Gud himmel och jord.

(1:1 himmel och jord Ordagrant: ”himlarna och jorden”).

Ja – med det bibelcitatet vill jag börja min vandring i Ordet, – där började det för oss människor och för skapelsen som vi fortfarande ser den och upplever den med våra fysiska ögon!

Men jag måste klargöra några förhållanden som ingen människa på jorden kommer förbi, när det gäller Guds Ord! (Ja – det förstås – jorden förändrades av syndafallet och Noa Flod!) Återkommer till det!

Är du en av dem som upplever, – som Bruno K och Kerstin H säger ovan – att du bara ökar farten mot bergväggen? Då ska du följa med mej på en liten tur i Guds ord och uppleva och se vad HAN säger och vad HAN vill med dig och ditt liv, innan du slår i bergväggen!

Även om du inte har samma upplevelse som Bruno K Öijer och Kerstin Hessius, så får du gärna hänga med ändå!

OK då börjar vi!

När GUD skulle skapa människan så säger han:

”Låt oss göra människor till vår avbild, till att vara lika oss. De skall råda över fiskarna i havet och över himlens fåglar och över boskapsdjuren och över alla kräldjur som krälar på jorden. 27.Och GUD skapade människan till sin avbild, till Guds avbild skapade han honom. Till man och kvinna skapade han dem.(1 Mos.1: 26 -27 reformationsbibeln)

För att avbilden skulle vara en VERKLIG – riktig avbild, måste den ha samma egenskaper som originalet! Då måste avbilden vara fri att välja – Ja och Nej,  För och Emot och Lyda eller inte Lyda! Annars är det ingen Avbild!

I 2 Mos 2: 7 – 9, 16 – 17 står det:

7. Och HERREN GUD formade mannen* av jordens stoft och blåste livets ande i hans näsa,och så blev mannen* en levande själ. 8. HERREN GUD planterade en lustgård i Eden, öster ut, och satte där mannen som han hade format. 9.Och HERREN GUD lät alla slags träd växa upp ur marken, som var ljuvliga att se på och att äta av. Och mitt i lustgården stod livets träd och trädet med kunskap om gott och ont. 16. HERREN GUD befallde mannen och sade: Du kan fritt äta av alla träd i lustgården, 17. men av trädet med kunskap om gott och ont  skall du inte äta, ty den dag du äter av det skall du döden dö.*(1 Kor 15:45f)

sprattelgubben

Vi är alltså inga marionett dockor som vår Herre gör som han vill med i vårt praktiska vardagsliv!

Fortsättning följer!

2 svar på ”Livets mening – från början!

  1. Detta är helt nytt för mej. Gör jag rätt märker jag nog det. Återkommer med tankar när jag hunnit läsa mer.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.