Människan Valde Fel!

Livets Mening och mål…..fortsättning.

Valde, – var just vad människan gjorde och valde FEL! Varför då fel? Kunskap på gott och ont är väl inte fel? Jo, det är det och det beror på att man valde bort GUD – vad var det Han sa – ”Gud såg på allt, som han hade gjort, och se, det var mycket gott.” (1 Mos. 1: 31).Om det var mycket Gott, det som Han skapat, varför behöver vi då något annat ”gott”?? Ja det var just frågan!? Vi har ju fri vilja och kan välja och välja bort som vi vill! Här valde människan att INTE lyda vad Gud sagt, utan blev frestad av en lögn om Gud och lyssnar man till lögn så är steget inte långt till att man själv uttalar en lögn!

Se själv vad ormen sa till Eva: ”Han sade till kvinnan:Skulle väl Gud ha sagt: Ni skall inte äta av alla träd i lustgården?” (1 Mos. 3:1)Lägg märke till att det första ormen gör är att ifrågasätta vad Gud har sagt och sedan kommer ett lögnaktigt påstående om vad Gud har sagt. Redan här skulle Eva ha sagt nej,  men här ser du hur fort det går att tänka lögn
när man lyssnar till lögnen. Hur då? Jo du måste veta vad Gud sa om träden och det ser du i mitt första inlägg.När Eva svarar på det lögnaktiga påståendet från ormen så slinker det in en liten lögn i svaret!

Så här säger hon till ormen: ”Vi får äta av frukten från träden i lustgården, 3. men om frukten från trädet mitt i lustgården har Gud sagt: Ät den inte och rör inte heller vid den, för att ni inte skall dö.” (1 Mos. 3: 2b-3) Ser du vad som är osant i hennes påstående? ”rör inte vid den”….. och ”för att ni inte skall dö”! Det är väl inte så märkvärdigt tycker du kanske – men det är ändå inte vad Gud hade sagt – eller hur!?

Nu ska vi se vad det står i Bibelns sista bok, Johannes Uppenbarelse 22: 18-19. ”Om någon lägger något till dem, så skall Gud på honom lägga de plågor, som är skrivna i denna bok. 19. Och om någon tar bort något från orden i denna profetias bok, så skall Gud ta bort hans del från livets (träd)* bok och från den heliga staden och från det som är skrivet i denna bok.” *( träd enl.folkbibeln). Alltså om man lägger till något till det som Gud sagt så får det konsekvenser för människan och likaså om man tar bort något! Var alltså Mycket noga med vad du gör med Guds Ord!

Vad de flesta människor missar….

Vad de flesta människor glömt bort och dagligen missar (även många kristna) är det som kallas, ORSAK och VERKAN,- nästan allt vi gör i livet påverkas av det! Det är därför som Israels folk när de skulle gå in i det land som Gud lovat att ge dem, så var de tvugna att passera mellan de två bergen Ebal och Gerissim. (5 Mos. 27: 12-13.) Ebal är förbannelsens berg och Gerissim är Välsignelsens berg. Det här är det som hela Bibeln visar på och vill att vi ska förstå och inte glömma, – så att vi inte hamnar utanför det som Gud har tänkt för oss! Det andra påståendet som Eva kom med är ”inte skall dö”. Gud sade inte så! Han sade: ”skall du döden dö” och det är det vi läste i Uppenbarelseboken 22, att inte få del i det som Gud tänkt för dej och mej! Det är det förhållandet som vi lever under i den här världen och det är den EVIGA skilsmässan från Gud! Det är inte vad Gud skapade oss till – Han ville att vi skulle leva så som Adam o Eva levde med Honom innan syndafallet! Daglig gemenskap med Honom!

Därför låter han Mose berätta vad Han sade vid syndafallet, – ja du kan få följa med själv här: ”8. När dagen svalkades hörde de ljudet av HERREN Gud, som gick omkring i lustgården. Då gömde sig Adam och hans hustru för HERREN Guds ansikte bland träden i lustgården. 9. Men HERREN Gud kallade på Adam och sade till honom: Var är du? 10. Han sade: Jag hörde din röst i lustgården och blev rädd, eftersom jag är naken. Därför gömde jag mig. 11. Då sade Han: Vem har talat om för dig, att du är naken? Har du ätit av det träd som jag har befallt dig att du inte skulle äta av? 12. Adam sade: Kvinnan som du gav mig för att vara med mig, hon gav mig av trädet, och jag åt. 13. HERREN Gud sade till kvinnan: Vad är det du har gjort? Kvinnan sade: Ormen lurade mig, så att jag åt. 14. Då sade HERREN Gud till ormen: Eftersom du har gjort detta, skall du vara förbannad framför all boskap och framför alla djur på marken. På din buk skall du gå och äta jord(stoft) i alla dina livsdagar. 15. Jag skall sätta fiendskap mellan dig och kvinnan och mellan din säd och hennes säd*. Han** skall söndertrampa ditt huvud, och du skall stinga honom i hans häl”. (1 Mos. 3: 8-15) *(kvinnans avkomma. **Messiasprofetia. Messias (Jesu) seger över ormen, d v s djävulen.)  Här i denna kommentar inom parentesen, har vi egentligen hela Evangeliet i ett litet ”nötskal” skulle man kunna säga! Vadå? – Evangeliet?

Ja,  just det  – det ”glada budskapet” om Frälsning i Yeshua (Jesus)! Här kommer den första tydliga profetian om vår frälsning! Återställandet av det som gick sönder eller helandet av skapelsen! Gud hade redan från Begynnelsen en plan hur Han skulle återställa Allt eftersom han visste att människan skulle välja fel! Här kanske du börjar förstå – hoppas jag – vad jag menar med att människan inte är en marionett docka som Gud gör som han vill med! Han älskar dig och mig så mycket att han redan här har påbörjat skuggbilden av det offer Hans Son skulle fullfölja! Vadå skuggbild!?

Jo, det är så att det står i bibeln om Yeshua och templet : 4. Om han nu vore på jorden så vore han inte präst, då andra präster finns där som efter lagen bär fram gåvorna, 5. och tjänar i den helgedom, som är en avbild och en skugga av den himmelska, så som det blev uppenbarat för Mose, då han skulle fullborda tabernaklet:  Se till, sade Han, att du gör allt efter den förebild som blev visad för dig på berget. (Hebr. 8:4-5) Det som Moseböckerna och Hela GT handlar om är denna skugga av det verkliga Guds tempel som finns i himmelen = i den SANNA VERKLIGHETEN som vi inte kan se med våra köttsliga ögon, för människan har brutit sin förbindelse med Gud Fadern när de bröt mot Hans plan, som de hade fri vilja att göra! En skugga vet du ju vad det är – det måste finnas något verkligt som ger en skugga! Men skuggan är inte verkligheten. Utan skuggan skulle vi inte ens kunna ana verkligheten!

Där är vi alla i dag, om vi inte vänder oss till Yeshua (Jesus) och bekänner att vi ÄR syndare och ber Fadern om förlåtelse i Yeshua (Jesu) namn. Eftersom Han Yeshua (Jesus) är vägen, sanningen och livet = möjligheten att få komma tillbaka till Gud Fadern som Han säger i citatet ovan:Han skall söndertrampa ditt huvud, och du skall stinga honom i hans häl”.
Det här är Profetian om Yeshuas offerdöd på korset som skulle krossa ormens huvud = djävulen! Detta är den Enda vägen tillbaka till Gemenskap med Fadern så som han hade planerat det från början!

fortsättning följer….

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.