Mer…mer…mer Sanning!

Jag har på senaste tiden försökt att hänga med lite på olika bloggar, undervisning i Toran och tv program m.m. och jag förundras storligen över den osäkerhet och tveksamhet och inte minst okunnighet i vad Guds Ord säger om lärodiskussioner som till sist blir ordstrider och dispyter! Paulus säger till Timotius: ”Avvisa dumma och meningslösa dispyter. Du vet att de föder strider”. (2 Tim. 2:23)

 Ännu värre är det när detta leder till att man tar till sig tankar ur dessa lärodispyter och plötsligt så lägger man till kommentarer i sin undervisning, som inte stämmer med Guds Ord och så får man en lära som man hävdar är Guds Ord fastän det inte finns någon relevans eller sanning i den.

 Så här står det i Ordspråksboken 30:4b-6: ”Vad heter han, och vad heter hans son – du vet det ju?5 Allt Guds ord är rent från slagg, han är en sköld för dem som tar sin tillflykt till honom. 6 Lägg ingenting till hans ord, så att han beslår dig med lögn”.

Just nu rör sig de flesta dispyter och läror kring ”Jesus är Gud”, och jag funderar kring varifrån denna lärouppfattning egentligen har sitt ursprung!? Jag tror jag vet varifrån det kommer*, men i så fall vittnar det om en tragisk låg nivån av trygghet och tillit till Guds Ord och speglar den förvirring som den s.k teologiska kunskapen har ställt till med! *(jag tänker inte redovisa det, du får tänka igenom det själv inför vår Fader och be att den Helige Ande leder och visar på det.)

 I mitt förra inlägg (läs gärna igenom det igen) behandlade jag ju denna fråga ganska ingående utiftån Guds Ord och därför måste jag understryka och förtydliga vad ORDET säger om lärostrider och det ansvar du tar på dig inför vår HERRE och SKAPARE när du fortsätter i Lögnen! Jesua själv säger ju som jag skrev i förra inlägget: **”Den som har Sonen har livet. Den som inte har Guds Son har inte livet”. (1Joh.5:12)

 Vad du gör när du utan vidare förklarar Jesua för att vara Gud är ju att du plötsligt blir utan **”Den Bekännelsen” och plötsligt har du ingen GUDS SON som Vår FADER SJÄLV har vittnat om och då har du ingen Frälsare som har dött för dig! Då måste det ha varit Gud som dog!!!??? Då fanns det alltså ingen levande GUD och FADER under den tiden Jesua var död!? Ser du inte vilka konsekvenser det får om du blandar in en lögn i Gudstron och vilken förvirring du ställer till med för de som är svaga i tron!

 Du är delaktig i att förföra ”en av dessa mina minsta” och det är här jag måste VARNA ALLA ER som förfäktar denna lära och ställer till med ordstrider som får dessa ”minsta” att tappa orienteringen och förvillar sig bort från GUDS Frälsning i JESUA GUDS SONS BLOD!

Jesus sade till sina lärjungar: ”Förförelser måste komma, men ve den genom vilken den kommer”! (Luk 17:1)

 Jag har det senaste året mött många människor som jag har fått hjälpa tillbaka till Guds Son och tryggheten i Honom och vår Fader! Tack Gud för dessa möten! Bli en som samlar och är med om att återupprätta dessa ”förförda och förvillade” i stället!

Christer

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.