Nu är det dags att ge er några glimtar ur mitt liv och varför den här bloggen finns

Jag var omkring tolv år och bodde på landet utanför staden Norrköping-
En liten bakgrund för förståelse av berättelsen.

Jag hade just lärt mig att förstå lite om vad det betyder att bli ”född på nytt” som

Jesus/Jeshua säger till Nikodemus i Joh. 3:3 Jesus/Jeshua svarade: ’Amen, amen säger jag dig: Den som inte blir född på nytt kan inte se Guds rike.”

Jag döptes till Jesus (Pånyttfödd) vid elva års ålder tillsammans med min lillebror Staffan och gick i söndagsskola i pingstkyrkan i Norrköping. Vi var även med på sommarläger för de yngre ungdomarna.

Så här var det, Jag och grannens barn, tre i nästan samma ålder som jag åkte i papperssäckar utför berget på snön bakom ladugården. Jag valde ut en riktigt brant backe och for iväg med hög fart, och det vart tvärstopp vid backens slut, och jag tappade andan och föll ihop.

Sedan minns jag inget mer förrän jag såg mig själv från ”taket” i salen liggandes på schäslongen med min mamma och storasyster liggande på knä och jag hörde mamma säga: ”nej Herre han får inte gå ifrån oss, han har ju blåa läppar”! Till saken hör att jag inte förstod att det var jag som låg där, men jag såg klockan på sals-väggen och den var om jag inte minns fel, ett eller två på eftermiddagen.

Därefter upplevde jag, att jag färdades liksom genom en tunnel och kom ut svävande över en vacker strand med grönt gräs och svävade upp över strandhöjningen, där såg jag en stadsmur på avstånd. Den gnistrade som av guld med massor av vackra pärlor eller liknande och den hade tre portar som det strålade om. Den ena porten öppnades och ett starkt ljus strålade ut från den och ut kom en starkt lysande gestalt, och Den/Han kom rakt emot mig tills Han omslöt mig helt.

Plötsligt satte jag mig rakt upp i bädden, där mamma och min syster låg på knä vid den och grät, och jag sa rakt ut i luften ”Ja Herre Jag vill bli din tjänare”!

Min storasyster reste sig och gick iväg gråtande i glädje!

Min Mamma har sedan genom åren, ofta påmint mig om detta löfte, som jag gav vår Gud och Fader!

Nu till nästa episod som jag vill berätta om.

Vid 40 års ålder flyttade vi till Tullinge och gick med i en församlingsgemenskap som var ganska ny i Sverige och det var en gammal ungdomsvän som drog med oss dit. En helg var vi på en konferens på Lida friluftskyrka utanför Tullinge och det var en talare som jag aldrig träffat eller mött som skulle undervisa! När han kom fram började han med ett säga; ”jag har en hälsning från Herren Gud till någon här i e.m.” Varefter han började beskriva hur den personen hade haft det eller hade det, och min fru Eva-Lis sa till mig; ”det är du Christer”, men jag sa att det kunde vara någon annan! En människa kände sig träffad och gick fram, men han fortsatte och beskrev flera detaljer som till viss del kunde stämma på mig och igen sa Eva-Lis till mig; ”det är du Christer”, men jag sa det kan vara någon annan, och det reste sig en till och gick fram! Mannen fortsatte efter det avbrottet med att säga; ”För att du ska veta att det är JAG Herren som talar så var det dig jag mötte utanför stadsporten i din upplevelse du hade som tolvåring då du lovade att bli min tjänare”! Då reste jag mig och gick fram gråtande, för det fanns och finns ingen annan som vet om detta än min mor som aldrig hade mött denne man och min syster som jag inte hade berättat detta för! Sedan talade den här mannen om att hälsningen från Herren gällde min kallelse jag sagt ja till då, och den löd som följer: ”JAG kallar dig till tjänst efter Hesekiels sätt”, och sedan läste han innantill från Hesekiel 3:17–21.

17″du människobarn, jag har satt dig till väktare för lsraels hus, för att du på mina vägnar skall varna dem, när du hör ett ord från min mun.

18 När jag säger till den ogudaktige: Du skall dö, och du inte varnar honom och inte säger något för att varna den ogudaktige för hans ogudaktiga väg och så rädda hans liv, då skall den ogudaktige dö i sin missgärning, men hans blod skall jag utkräva av din hand.

19 Men om du varnar den ogudaktige och han ändå inte vänder om från sin ogudaktighet eller sin ogudaktiga väg, då skall han dö i sin missgärning, men du har räddat din själ.

20 Och när en rättfärdig man vänder om från sin rättfärdighet och gör det som är orätt, då skall jag lägga en stötesten i hans väg och han skall dö. Om du då inte har varnat honom skall han dö i sin synd. Man skall inte komma ihåg de rättfärdiga gärningar han tidigare har gjort, men jag skall utkräva hans blod av din hand.

21 Men om du varnar den rättfärdige för att synda och han avhåller sig från synd, då skall han få leva därför att han lät varna sig, och själv har du räddat ditt liv”.
och han fortsatte med Hesekiel 33:2-9.

2 ”Du människobarn, tala till dina landsmän och säg till dem: När jag låter svärdet drabba ett land och folket i det landet utser en man bland sig och gör honom till sin väktare,

3 och han ser svärdet komma över landet och blåser i hornet och varnar folket,

4 men den som får höra ljudet från hornet ändå inte låter varna sig, utan svärdet kommer och tar bort honom, då kommer hans blod över hans eget huvud.

5 Han hörde ljudet från hornet men Iät inte varna sig. Därför kommer hans blod över honom själv. Om han hade låtit varna sig, hade han räddat sitt liv.

6 Men om väktaren ser svärdet komma och inte blåser i hornet för att varna folket, och svärdet kommer och tar bort någon bland dem, då dör denne genom sin egen missgärning, men hans blod skall jag utkräva av väktarens hand.

7 Du människobarn, jag har satt dig till väktare för lsraels hus för att du på mitt uppdrag skall varna dem, när du hör ett ord från min mun.

8 När jag säger till den ogudaktige: Du ogudaktige, du måste dö! och du då inte varnar honom för den väg han går, så skall den ogudaktige dö genom sin missgärning, men hans blod skall jag utkräva av din hand.

9 Men om du varnar den ogudaktige för den väg han går, för att han skall vända om ifrån den, och han ändå inte vänder om ifrån sin väg, då skall han dö genom sin

missgärning, men du själv har räddat ditt liv”

Detta är min kallelse och det är därför jag ofta talar om det otäcka som kommer att hända framöver i vår tid och kommer stickandes med små tidningar och skrifter, m.m. för att varna dig/er!                                                                          

Christer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.