Nu är det dags för mera Sanning.

Kommer du ihåg vad jag skrev i slutet av förra inlägget? Jag skrev bl.a. så här.

`Om du är en ”kristen” oavsett i vilken grupp du hör hemma i och inte är Född på Nytt, så har han (satan) ”han som var smord” extra stora instegsmöjligheter i din ”bubbla”!´

Du undrar säkert vad jag menar och det ska jag försöka utveckla lite närmare i det här inlägget!

Som du ser så skrev jag ordet kristen med citationstecken och det med den avsikten att här förklara vad jag menar!
Det finns i vårt långa land väldigt många människor som kallar sig ”kristna” bara för att man är med i ”kyrkan”, vilken det nu är!?

Tillhörighet eller medlemskap i en organisation eller församling, är inte att vara en Jesu/Jeshua lärjunge!
Jag har träffat många, många människor som har sagt att de är ”kristna” och varit med i någon kyrka en gång i tiden och gått på samlingar och i verksamhet bedriven av den eller den kyrkan, ja – tom växt upp i den som barn! Då är jag ”kristen” menar man. Det är ju så många har det, – men då är kristendom en religion bland alla andra religioner.

Jag har själv i min ungdom resonerat på samma sätt, ”jag tror ju på gud o han är ju kärleken så det fixar sig nog”! Sedan finns det dom som säger till mig, när det kommer på tal att ”jag tror inte som du” men…….! Sen säger man inte mera, — eller ”jag tror på naturen/ skapelsen”,…. eller, ” jag tror inte att det finns någon gud”!

Det  sistnämnda är väl det rakaste svaret tycker jag, men det gör ju inte det hela lättare,……. för TÄNK om det FINNS en GUD i alla fall, även om du inte tror det eller du har något annat som du tror på!? Då Är Du LURAD!

Sannolikheten för att vi kommit till av en slump och utvecklats till det vi är, – människor, – är lika troligt som om du slängde in en jättebomb i Bonniers stora tryckeri så det flög i luften och när du började rota i bråten så hittar du ett alldeles nytt uppslagsverk – Encyklopedi i jätteformat täckande hela världen! Hur troligt är det???

Nej, om det finns en Gud som har skapat all detta — himmel o jord, solen o månen, universum, alla dessa levande varelser och människan, —— så ville Han något med sin skapelse och eftersom du och jag kan höra och se, så måste Han vara kontaktbar!
Hur skulle vi annars kunna få reda på vad Han hade för avsikt med allt och med dig och mig!

Det är här Bibeln, Guds Ord kommer in.

Gud är Historiens Gud och Han har visat sig på många sätt genom historien och när Han sist visade vem Han är, gjorde Han det genom att sända sin SON och Han, Sonen visade att Gud, Fadern Älskar oss, men hatar synden!

Sonen Jesus/Jeshua tog på sig det straff som skulle drabba alla människor, som tycker vara ”sig själva nog” i ”sin egen trygghet” som man har byggt upp eller håller på att bygga upp, kring  sig själv! Detta kallar bibeln för avguderi!

För det är ju det som är synd, – att vi inte VILL TRO att GUD ÄR TILL och straffar dem som inte tror, men lönar dem som vänder sig till HONOM, genom SONEN JESUS / JESHUA!
Ja, – nu finns det säkert de som opponerar sig mot denna slutsats, men om du följt det jag skrivit i mina tidigare inlägg så förstår du säkert varför jag skriver så här, annars får du ta dig tid att läsa alla tidigare inlägg.

Kommer du ihåg det där om Lagen jag skrev i ett tidigare inlägg? Så här är det, oavsett om du tycker om lagen eller ej så är alla tvungna att böja sig under den, oavsett du vill eller ej! Jag tog exemplet med naturlagarna, du vet, – kör du för fort in i en kurva så pressar centrifugalkraften dig av vägen, – och det var ju inte dit du var på väg, eller hur?

Om du alltså vill ha ett riktigt LIV, så duger det inte med den ”tro du har” eller den uppfattning din förening / församling eller grupp har, utan du måste gå den väg / följa den lag / GUD själv har gett oss alla!

”Ty syndens lön är döden, men Guds gåva är evigt liv i Kristus Jesus, vår Herre”. (Rom 6:23)

Det är det som är ett riktigt liv, att ta emot honom i ditt hjärta och låta Honom Jesus/Jeshua ta över i ditt liv varje dag, —- Jaa, — jag skrev,— Varje Dag, — för syndens makt är stor och har du inte tagit emot Guds Frälsning  genom Sonen Jesus/Jeshua, så är du Bedragen!

Jodå, — du är lurad!!! —- av satan själv och han har inte några problem med dig, —- annat än om du fortsätter läsa på den här bloggen och Vänder Om (se bibelord nedan)  , — från hans ”satans” vägar och börjar följa Guds Son, Jesus/Jeshua och Blir Hans Lärjunge. Att vara lärjunge är att ständigt lära sig av sin mästare!

Satan vill ju att du ska gå evigt förlorad och hamna i samma ”eldsjö” som han vet att han kommer att kastas i!

Nu ska jag ge dig det där bibelordet/ lagbudet så att du inte kör för fort och hamnar ännu mera fel i tillvaron!

”Gud, vår Frälsare, 4. som vill att alla människor skall bli frälsta och komma till insikt om sanningen. 5. Ty Gud är en, och en är medlare mellan Gud och människor, en människa, Kristus Jesus/Messias Jeshua, 6. som gav sig själv till lösen i allas ställe. Detta vittnesbörd skulle framföras när tiden var inne”,  (1 Tim. 2: 3b – 6) —– och nu är tiden inne och har varit det sedan 2000 år tillbaka!

Innan vi slutar  —-  Knäpp dina händer och Bed högt —  ”Jesus Guds Son  —  Tack för att Du tog all min synd på Dig och köpte mig fri från syndastraffet,  —  förbannelsen och evig död! Tack att du öppnade vägen till Fadern, — i JESU namn Amen!

Nästa inlägg kommer att handla om de ”pånyttfödda” och vad satan försöker göra med dem!

Hör av dig!

Guds Välsignelser

Christer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.