Sanning, Sanning – mera Sanning…

Ja just det  – mera Sanning… 

Med det här inlägget tänkte jag börja analysera det som Herren säger till fåren! (i det förra inlägget). Jag vill understryka att detta är mina tankar samlade under bön och bibelläsning, och inget inlägg i någon teologisk debatt!
Vad betyder det att ”trampa ner det (betet) som är kvar” och vad är ”det klaraste vattnet” och ”grumla vad som lämnats kvar”???!
Vad innebär det att med ”era fötter grumla” och ”med era fötter trampa ner”!!!??? (se förra inlägget).

Vad är den ”bästa betesmarken” och vad är ”det klara vattnet”? 

1. Betesmarken är den plats du och jag fått att röra oss på i tillvaron och i vår tro, som är byggd på Evangeliet som är Jeshua Guds Son, som föddes genom Helig Ande i Israel av en Judisk Jungfru och växte upp i en Judisk familj, och han levde och undervisade i Israel. Han dog på korset och uppstod och visade sig efter uppståndelsen för många människor i Israel . Han steg upp till Himmelen ifrån Israel, och  köpte oss fria från synden och döden för att återknyta den brutna kontakten mellan människan och vår Fader! Jeshua skall snart komma tillbaka, då ska vi möta Honom på skyarna och efter Bröllopet i lufthavet, (medan vreden går över jorden), ska vi komma  tillsammans med Jeshua när Han sätter sina fötter på Oljeberget i Israel och tusenårsriket börjar! Detta är det genomgående budskapet i Hela Bibeln! Därför måste du läsa HELA BIBELN!

2.Det ”klara vattnet” är Den Helige Ande, som Jeshua lovade att sända enligt Joh.4:14, 23-24, och 14:15-17,(återkommer till det senare).

Jag skulle vilja börja med ”gräset” som vi ”får” äter! Gräset är GUDS ORD. Det är det oförfalskade Gudsordet som vi har i våra Biblar! Jag vill här understryka vad jag sagt flera gånger tidigare: GUDS ORD SÄGER ALLDRIG EMOT SIG SJÄLVT! Det finns alltså inga motsägelser i GUDS ORD! Om du hittar några i din bibel, så är det beroende på flera faktorer och en del av dem kommer här! Eftersom Ordet är Guds Son – Jeshua, (Upp 19:13), så kan vi inte behandla det respektlöst och använda det att skämta om eller förvränga som många teologer och andra har gjort och gör i dag! Teologerna är ju oftast ledare -”herdar” eller ”lärare”, oftast självutnämnda och de lär ”fåren” att det inte är så noga med ”maten” för de andra ”fåren”, genom de läror och teorier de serverar!

Följden blir att ”fåren” börjar knuffas och stångas med varandra, för de får inte den mat de behöver och då blir det som Aposteln Paulus understryker i  1.Kor 11:18, Tit 3:9, 1.Tim 1:4, 2.Tim 2:16, och 1.Tim 6:20!  Det finns många fler Bibelord att hänvisa till men det studiet hoppas jag att du tar själv!

Nu ska jag ta några praktiska exempel på vad sådana här ”läror” kan vara!

Jag har hört sägas för många år sedan ”profeter finns inte i vår tid, för vi har ju profetsians gåva, så det behövs inga profeter, – alla kan ju profetera”!

Eller den här ”vi behöver inte Guds bud, ”lagen” för det räcker ju med Jesu bud ”att vi ska älska varandra”!  

Eller den här Nya, – ”toran” – ”lagen” är kunskapens träd på gott och ont!

 Eller den här ”Äldste vad är det för något? vi är ju alla lika inför honom”!

Eller den här ”Gud är en treenig gud, tror du inte det är du inte kristen”!

Eller den här ”om du inte tror att Jesus är Gud så är du inte en kristen”!

Eller den här ”Du måste inympas i Israel” Den s.k hebreiska rörelsen!

Eller den här ”Enhetsrörelsen” – vi är ju alla troende och vi har alla samma Gud!

För att inte tala om den här som återkommer ofta från våra Världspolitiker i nyhetsflödet, ”The New World Order” = Den nya Världsordningen! Sedan har vi ju alla de olika samfundens och kyrkornas special läror som t.ex. SKR = Sveriges kristna råd, Chrislam m.fl., men de får vi räkna in i ovanstående!

Ja det finns många ”rörelser” i tiden som på olika sätt försöker fånga vårt ”religiösa” sinne och våra hjärtan, om vi inte stannar upp i oss själva och frågar vår Fader i Himmelen, vad vi håller på med?! Är du beredd att stanna upp Här och NU och fråga FAR i Himmelen, hur det är i ditt eget liv!?

Oftast leder dessa ”läror” och teologier till att vi försvarar oss och våra ”lärouppfattningar” gentemot våra ”syskon” – lekamliga som – Andliga, och har vi börjat med att bevaka vår ”uppfattning” med rädsla och aggressivitet så hamnar vi snart i Högmod och förakt för människorna som inte ”tror” som vi!

Detta slutar ofta med att vi inte törs prata med varandra om andliga ting över huvud taget, och så är vi ännu längre bort från det Guds Ord säger till oss:  ”Jo när ni samlas har var och en något att ge: en psalm, ett ord till undervisning, en uppenbarelse, ett tungotal, och en uttydning. Låt allt bli till uppbyggelse”! (1Kor.14:26).  Det är ju tyvärr så att vi har så mycket i vårt eget ”sinne” – läs tankar, – så när vi träffas blir det prat om det som ligger mig/oss själv närmast hjärtat just för tillfället, och så tillfredsställer vi oss själva i första hand! Eller? 

Ändå värre blir det när vi behandlar de vi möter med utpekande kommentarer eller påståenden om vad vi tycker om dessa ”vänner” vi mött och i obetänksamhet slänger ut kärlekslösa kommentarer om tillhörighet och tro, som sårar vänner, eller nära och kära! Men vi skulle ju göra som Paulus skriver till Titus:  ”Men undvik dåraktiga dispyter  och frågor om släktregister och kiv och stridigheter om lagen. Sådana är skadliga och helt meningslösa”.(Tit.3:9), och till Timotius:  ”Men oandligt, tomt prat skall du akta dig för. De som befattar sig med sådant kommer att göra allt större framsteg – i ogudaktighet” (2 Tim 2:16).

Allt det här är att ”trampa ner det bästa gräset” så de andra ”fåren” inte får den mat de behöver och ska ha! 

Vattnet som ”fåren” trampar i och grumlar tar jag upp i nästa inlägg och kanske ”Drömmen om mannen med hjälmen”!

Vänd OM – Vänd Om i Jesua Namn! Knäpp dina händer nu och bed med mig: Fader förlåt mig i Jesua Namn och hjälp mig att följa dig Hela den väg du har för mig! Jag vill vara trogen Ditt Ord, i Jesua Namn Amen!

Christer

1 svar på ”Sanning, Sanning – mera Sanning…

  1. Tack Christer. Jag har funderat mycket kring det här också. Det ska bli intressant att se dig utveckla detta ytterligare.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.