Sanning…Sanning

Nu vill jag ha svar på en svår fråga och den kräver en grundläggande förklaring och den kommer här!

Under år 2013 på hösten såg jag en TV serie om och med döva som hette ”Inte värre än andra” och det var då följande bild kom för mig!

Det står två döva vänner ute på vägen inbegripna i ett intensivt samtal (teckenspråks) och som DU ser uppifrån grannens garage. I samma ögonblick ser DU en bil uppåt vägen och föraren har av någon anledning tappat herraväldet över sitt fordon och har börjat sladda kraftigt ner mot de två på vägen! De är ju så upptagna med sitt resonemang så de ser inte vad som håller på att hända.

Vad ska DU göra för att varna dem? DU har framför DIG en sträcka på ca 15 meter och det är oländig terräng, brant, snårigt och stenar och gräs! Det hjälper inte att skrika och vifta och DU kommer inte att hinna runt garaget, – det handlar om sekunder!

HJÄLP ….. Vad kan DU göra? Tänk efter noga! Våga tänka till! Skriv gärna en kommentar och berätta om vad DU skulle göra!

Jag väntar.
Christer M

2 svar på ”Sanning…Sanning

 1. På ett sätt är det nog enkelt. Det handlar om tro och förtröstan. Att våga och i praktiken uttala det övernaturliga. Till vårt förfogande finns hela himmelens alla resurser tillgängliga.

  Gösta Öhman är en ganska känd evangelist som rest land och riken runt i Den Eviges tjänst. Vid ett tillfälle när han tillsammans med några andra var ute och åkte bil hamnade plötsligt ett hinder i deras väg som vid en kollision skulle varit förödande. Gösta utrbister ”HOPPA” och bilen hoppar över detta hinder. Det finns ingen begränsning men det är lätt att vi människor vill och ska se lösningen innan den behövs och därav missar vi den för Herren enkla lösningen. Herren förser!

  Det är en mycket olustig situation du nämner och det är lätt att tänka till så här i lugn och ro men är vi tränade till att leva och agera utifrån ovan? Det är min fråga!

  Hälsningar
  Daniel

 2. Hej Lars Christer! Din blogg är riktigt intressant läsning kan jag lova. Kommer dock inte på en lösning på det scenario som du har beskrivit riktigt detaljerat. Men kommer att fortsätta vara inne och läsa på din blogg och lämna en kommentar då och då.
  Hoppas att du har en trevlig dag!
  Med vänliga hälsningar Stefan från synskadades och dövas riksförbund

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.