SANNINGEN…..Den ENDA Sanningen.

Först vill jag hälsa Stefan E Välkommen till den här bloggen och tacka för de två kommentarer som jag fått!

Jag kommer att med de följande inläggen kommentera det ni skrivit, så det blir inget direkt svar till er nu! Jag har fått ett par kommentarer via SMS som också kommer att ligga till grund för fortsättningen.

Jag vill ännu en gång understryka att den här bloggen inte handlar om ”vad jag tycker”, utan om Sanningen som ÄR GUDS ORD = Jeshua, Guds Son.

Häromdagen var jag på affären och handlade då någon bakom mig sa mitt namn, ”Christer, det var länge sedan”, och det var nog nästan ett år sedan vi sågs. Vi pratade som man brukar när man träffas så där apropå, och jag frågade om han läst något på min blogg, men det hade han inte. Jag berättade kort det som ni kan läsa i mitt förra inlägg och han kom omedelbart med följande snabba kommentar, ”det är väl bara att ta upp något och kasta på dom”. ”Äntligen en som fattar vad det handlar om” sa jag. En nära bekant som svarat på ett SMS gav ett liknande förslag efter påminnelse från mig. Bra!

Jag har för mer än ett år sedan testat den här ”berättelsen” med en bekant och då sa jag som förslag – ”Ta upp stenar från marken och kasta på dem” och fick direkt en ilsken kommentar ”inte kan du väl kasta sten på dem”. Samma kommentar fick jag av en bekant häromdagen som inte har dator.

Tycker du verkligen att det är OK att stå och se på när två människor mejas ner av en bil och dödas, – eller träffas av en sten så de tittar upp och förhoppningsvis hinner kasta sig undan!? Svarade jag dem! Hur tänker DU!?

Den här händelsen är en svår sanning att ta tag i har jag förstått och det är därför jag delade den med er alla.

Nu till vad har det med SANNINGEN att göra? Sanningen är ju Guds Ord så vi måste vända oss till det.
Det som fick mig att skriva det här om de två döva vid vägen var faktiskt när jag läste 5Mos.28:1-14 om LYDNAD ger Välsignelse och 15 – 68 om OLYDNAD som ger förbannelse. Läs gärna hela kapitlet nu i din bibel innan du fortsätter! När människor ställs inför Sanningen ser jag ofta en nästan häftig, irriterad, fientlig  attityd – försvarsställning. Kom då ihåg Gudsordet i Jak. 2:18 – 24…!

Ja, men jag har också gärningar. Visa mig din tro utan gärningar, så skall jag visa dig min tro genom mina gärningar. 19 Du tror att Gud är en. Det gör du rätt i. Också de onda andarna tror det, och bävar. 20 Men vill du inte inse, du tanklösa människa, att tron utan gärningar är död?21 Blev inte vår fader Abraham erkänd som rättfärdig genom gärningar, när han bar fram sin son Isak på altaret? 22 Du ser att hans tro samverkade med hans gärningar och att det var genom gärningarna som tron blev fullbordad. 23 Så uppfylldes Skriften som säger: Abraham trodde Gud, och det räknades honom till rättfärdighet,* och han kallades Guds vän. 24 Ni ser alltså att en människa erkänns som rättfärdig genom gärningar och inte bara genom tro.

När du alltså träffas av Sanningens Ord – så stanna upp – knäpp dina händer och bed till din FADER i Himmelen om att i ödmjukhet kunna pröva vad det är GUD vill med detta du står inför, i Jeshua Namn!

Fortsättning följer

Christer

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.